29 Eylül 2011 Perşembe

DENİZ BÖRÜLCESİ


 
bir izmirli olupta deniz börülcesini sevmemek mümkün değildir herhalde.İzmirde sadece meze satan yerler vardır ve yazın sıcaklarda öğle yemeği için en çok tercih edilen mekanların başında gelir buraları...bende ilk kez böyle bir yerde yiyip aşık olmuştum deniz börülcesine...
malzemeler:
  • bir bağ deniz börülcesi
  • 2-3 diş sarımsak
  • limon suyu
  • zeytinyağı
  • tuz
yapılışı:
  • deniz börülcesinin sapları kesilip 10 dakika kaynatılır.
  • süzülüp buzlu suya atılır.
  • içindeki sert iskeleti çıkarılır
  • sarımsak tuzla ezilir.
  • limon suyu ve zeytinyağa eklenip börülcelerin üzerine dökülerek  servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

Fatma dedi ki...

merhabalar canım çok duyuyorum deniz börülcesini ama hiç tatmadım
bizim buralardada yok
inşallah tatmak nasip olur lezzetli olduğundan eminim tarif malzemeleri onu gösteryor
ellerine sağlık afiyet olsun
sevgiler:)

Eylemin mutfagı dedi ki...

deniz börülcesi ile çok geç tanıştım ama olsun.zararın neresinden dönersem kardır.ellerine saglık.

ESKİLERDEN POTPORİLER...