21 Eylül 2011 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU MENEMEN

Yumurta sevmeyenler için bir çözüm bu lezzet anneannem rahmetli hiç sevmezdi yumurtayı..o yüzden biz menemeni peynirli yapardık bir ara onuda anlatırım size..
beşamel soslu menemen farklı bir lezzet. mutlaka deneyin derim..
malzemeler:
  • 1 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 2 domates rendesi
  • 2 kaşık tereyağ/sıvıyağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
yapılışı:
  • soğan incecik kıyılır.tereyağ eritilip içine soğan ve biber eklenip kavrulur.
  • domates rendelenip içine eklenir.
  • iyice suyunun çekmesi sağlanır.
  • tuz ve karabiberle tadlandırılır.
  • un sütün içine katılıp iyice karıştırılır.
  • pişmekte olan menemenin içine katılıp karıştırılır.
  • 1-2 dakika daha pişirilip servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

Fatma dedi ki...

çok değişik bir menemen olmuş ellerine sağlık
sevgiler:)

Eylemin mutfagı dedi ki...

mutlaka denemeliyim.ellerine saglık.

ESKİLERDEN POTPORİLER...