23 Eylül 2011 Cuma

KABAK BEĞENDİ

AŞIRI TAVSİYE OLUNUR....
malzemeler:
  • 2 kabak
  • 1soğan
  • 1 sivribiber
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 rende domates
  • 1 kesme şeker
  • tuz
  • sıvıyağ
yapılışı:
  • kabaklar soyulup ikiye bölünür.
  • içleri oyulup tuzlanır.
  • kızgın yağda kızartılır.
  • tavaya bir kaşık yağ konup piyazlık doğranan soğan eklenir.
  • sivri biber ve sarımsak incecik doğranıp tavaya eklenir
  • kavrulur.
  • enson domates rendesi tuz ve şeker eklenip pişirilir.
  • kabaklar tencereye dizilip içine harç konulur.
  • yarımsu bardağı içinde eritilmiş bir kaşık salça tencereye eklenip kabaklar pişirilir.
  • ılık yada soğuk olarak servis yapılır.
  • not: bence patlıcanlısından kat kat güzel ve hafif olduçç
  • şimdiden afiyet olsun..

1 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

kabağı çok severim tavsiyene uyup deneyeceğim sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails