LİMONLU CHEESECAKE


harika ötesi bir limonlu cheesecake tarifiyle karşınızdayım. hem çok hafif hemde harika koku ve tadıyla yeyen herkesi mest eden bir tatlı...
tarifim belkide 15 yıllık.. izmirde çalışırken cemile hanımdan almıştım tarifi o zamandan beri başka tariflerde denesem favorim her zaman bu olmuştur...
ayrıca bu tarifimide MARİFETANE hatice elif e gönderiyorum. kolaylıklar.....
malzemeler:
  • 3 paket eti burçak
  • 3 kaşık süt
  • 75 gr erimiş teremyağ
  • yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
sos:
  • 5 yumurta
  • 2 pınar labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 1 şişe droutker limon esansı
üzeri için
  • bögürtlen sosu
yapılışı:
  • taban için eti burçaklar rondo ile un haline getirilir.
  • içine yağ,süt ve ceviz içi konularak iyice karıştırılır.
  • kelepçeli kalıbın dibine yerleştirilip kaşıkla iyice bastırılır.
  • yumurta akları bir tutam tuzla cam bir kapta kar gibi olana kadar çırpılır.
  • yumurta sarıları şeker ile iyice çırpılıp içine un  süt ve labne eklenip çırpılır.
  • limon kabugu ve limon esansı eklenir.
  • en son yumurta akları eklenip spatula ile karıştırlır.
  • biskuvi tabanının üzerine dökülüp düzeltilir.
  • fırın tepsisinin içine kaynar su konup üzerine tel yerleştirilir.
  • kelepçeli kalıp telin üzerine konup 100 derecede 1-1,5 saat üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  • oda sıcaklığına gelince bir gece dolapta bekletilip ertesi gün böğürtlen sosu eşliğinde servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun..

Yorumlar

birsence dedi ki…
ellerine sağlık tatlım öpüyorum seni...
Tarifin için teşekkür ederim canım şu an yayında yine beklerim ellerine sağlık..hayırlı cumalar.
penguen dedi ki…
ayol, manşete adresini yanlış girmişsin. Neyse adresi sora sora, soluklana soluklana buldum, biraz yoruldum ya olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR NİŞAN MASALI VE NİŞAN MENÜSÜ

PİNYATA YAPIMI

TAVUKLU VE HARDAL SOSLU KUSKUS SALATASI p.d.ç.s.e.40