10 Şubat 2015 Salı

İNCİRLİ KURABİYE





Malzemeler:

  • 150 gr. tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3.5 - 4 su bardağı un

İç malzeme:

  • 7-8 adet kuru incir
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tere yağı
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Küçük bir çay bardağı su

Hazırlanışı:

  • Un hariç diğer tüm hamur malzemesini bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın. Bu esnada unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru, streç filmle sarıp, buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
  • Kuru incirleri yarım saat ılık suda bekletip, suyunu süzün ve küçük küçük doğrayın.
  • Doğradığınız incirleri küçük bir tencereye alın, toz şeker, tereyağı  ve suyu ilave edin, kapağını kapatın  ve kısık ateşte 7-8 dakika pişirin. Piştikten sonra cevizi ilave edin. Soğumasını bekleyin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve arasına incirli içten birer kaşık koyarak, poğaça gibi kapatın ve birleşme yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili  fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  • Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca üstlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
  • afiyetler olsun.  

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE