21 Temmuz 2008 Pazartesi

SOSLU KÖFTELİ KIZARTMA


malzemeler:


  • 3-4 patates

  • 1 kabak

  • 1 patlıcan

  • 3-4 sivribiber

  • kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
köftesi için:


  • 250 gr kıyma

  • 1 soğan

  • 1 dilim ekmek

  • tuz

  • 1 çaykaşığı kimyon,kekik,karabiber
sos için:


  • 5-6 domates

  • 1 kesmeşeker

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 2-3 diş sarımsak
yapılışı:
Tüm malzemeler soyulur ve sırayla kızartılıp bir kaba alınır.Köfte için kıymaya soğan rendelenir sütle ıslatılmış ekmek içi konup baharatlar eklenir.İyice yoğrulup minik köfteler yapılır.Yağda kızartılıp sebzelerin üstüne konur.. Sos için domateslerin kabukları soyulur,küçük küçük doğranır 1 yemek kaşığı sıvıyağda sarımsaklar öldürülür,sarımsaklar yağın içinden alınıp domatesler eklenir.Tuz ve şeker eklenerek pişirilir.sebzelerin üzerine dökülür. Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE