27 Temmuz 2008 Pazar

KIZILCIK MARMELATI


Dün pazarda kızılcık görünce hemen aldım. Bildiğiniz gibi en fazla 1-2 hafta bulunur pazarlarda. Kızılcık marmelatı benim en cok sevdiğim marmelat.Ekşimsi tadıyla özellikle ramazanda oldukça iyi gidiyor bence.Biz marmelatı bazende sulandırıp içiyoruz oldukça lezzetli ve serinletici bir içecek oluyor.

malzemeler:


  • 2kilo kızılcık

  • 2 kilo şeker

  • 1 su bardağı su

  • yarım çay bardağı su

  • yarım limonsuyu

yapılışı:

Kızılcıklar güzelce yıkanıp tencereye konur.1 su bardağı su konup 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir.Altı kapatılıp iyice soğutulur. Süzgeçten süzüp iyice ovularak cekirdekleri ayrılır.Kızılcıklar yeniden tencereye alınır üzerine 2 kilo şeker eklenir. Kaynadıktan sonra 20 dakika pişirilir.Limon eklenir 5 dakika daha kaynatılır.Altı kapatılıp iyice soğutulur.Kavanozlara doldurulur.Şimdiden afiyet olsun.

NOT:


  • Kızılcığı mutlaka kısık ateşte pişirin yoksa dipi tutuyor.Bizzat yaşadığım için söylüyorum,tüm emeğiniz boşa gidiyor.

  • Verdiğim süre yeterli geliyor sıvı olmasından endişelenmeyin soğuyunca kıvamını alıyor.

Hiç yorum yok:

ÇİKOLATALI TURTA....