Dün pazarda kızılcık görünce hemen aldım. Bildiğiniz gibi en fazla 1-2 hafta bulunur pazarlarda. Kızılcık marmelatı benim en cok sevdiğim marmelat.Ekşimsi tadıyla özellikle ramazanda oldukça iyi gidiyor bence.Biz marmelatı bazende sulandırıp içiyoruz oldukça lezzetli ve serinletici bir içecek oluyor.
malzemeler:
- 2kilo kızılcık
- 2 kilo şeker
- 1 su bardağı su
- yarım çay bardağı su
- yarım limonsuyu
yapılışı:
Kızılcıklar güzelce yıkanıp tencereye konur.1 su bardağı su konup 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir.Altı kapatılıp iyice soğutulur. Süzgeçten süzüp iyice ovularak cekirdekleri ayrılır.Kızılcıklar yeniden tencereye alınır üzerine 2 kilo şeker eklenir. Kaynadıktan sonra 20 dakika pişirilir.Limon eklenir 5 dakika daha kaynatılır.Altı kapatılıp iyice soğutulur.Kavanozlara doldurulur.Şimdiden afiyet olsun.
NOT:
- Kızılcığı mutlaka kısık ateşte pişirin yoksa dipi tutuyor.Bizzat yaşadığım için söylüyorum,tüm emeğiniz boşa gidiyor.
- Verdiğim süre yeterli geliyor sıvı olmasından endişelenmeyin soğuyunca kıvamını alıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder