bu tarif nihal yengeme ait. hem besleyici hemde çook lezzetli...
malzemeler:
1 su bardağı yarma
2 su bardağı süzme yoğurt
3 kaşık mayonez
5-6 tane kornişon turşu
1 avuç dereotu
1 çay bardağı mısır
yapılışı:
yarma geceden suya konup ertesi gün haşlanır.
süzülüp sıcakken tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağla harmanlanır.
kornişon turşu ve dereotu incecik doğranır.
süzülmüş mısır ile birlikte yarma ile karıştırılır.
yoğurt ve mayonez iyice çırpılıp yarmalı karışıma dökülür.
şimdiden afiyet olsun..
4 yorum:
hmm sevdim bu tarifi..:) ben yazlari soguk corabisini hazirliyordum hep.. böyleside cok hos olmus.. davet sofralarinda güzel duracaktir... paylasimin icin tesekkürler canim.. kocaman sevgilerimle..
ellerine sağlık canım
hoş bir sunum olmuş ellerine sağlık
yenge harika olmuş sevgiler
Yorum Gönder