yeni yılın ilk yemeği olarak ne yazsam diye düşünürken aklıma bu çorbam geldi en iyi yemekler bile sıcacık bir çorbayla başlamaz mı mideyi rahatlatan insanın içini ıstan çorba sanırım yeni yılın ilk yemeği olma onuruna ulaştı.içimdeki tüm sıcacık sevgiyle yeni yılınızı yeniden kutluyorum sevgili blog dostlarım....
malzemeler:
- 1 tavuk gögüs
- 1 havuç
- 1 soğan
- 1 kaşık un
- 1 yumurta sarısı
- 2 kaşık yoğurt
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane ve kırmızı biber
yapılışı:
- tavuk gögüs yıkanıp düdüklüye konur.1 soğan dörte bölünüp 1 havuçta soyulup2-3 bölünüp suya eklenir.
- 20 dakika haşlanır.
- tavuk ve sebzeler süzülüp su başka tencereye alınır.
- kaynamaya başlayınca içine1 çay bardağı arpa şehriye konup şehriyeler pişine kadar kaynatılır.
- 1 yemek kaşığı tereyağ eritilip 1 kaşık un eklenip un kavrulur.
- çorba suyuyla inceltilip çorbaya eklenir.
- yumurta sarısı ve yoğurt iyice çırpılıp çorbayla inceltilip çorbaya eklenir.
- en son didiklenmiş tavuk parçaları eklenip nane ve kırmızı biber eşliğinde servis edilir.
- şimdiden afiyet olsun.
1 yorum:
Ennn sevdiğim çorbadır tavuk suyuna tavuk çorbası :)
Bol limonla ne güzel olur,şifadır,nefistir :)
Ellerine sağlık canım,afiyet olsun..
Yorum Gönder