19 Temmuz 2011 Salı

ARPAŞEHRİYE SALATASI

o gece beğenilen lezzetlerden biriydi bu salata.ama esraya göre yoğurtlu daha iyi oluyormuş.serpinin yaşgününede onu yapacağım.karar size kalacak o zaman...
malzemeler:
1 su bardağı arpa şehriye
3 kaşık zeytinyağı
tuz
1 tane kırmızıbiber turşusu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 avuç dereotu
2-3 tane acur turşusu
1-2 kaşık nar ekşisi
yapılışı:
tencereye sıvıyağ konup arpa şehriye eklenip kavrulur.
2 bardak kaynar su ve tuz eklenerek pilav gibi pişirilir.
pilav pişince altı kapatılıp iyice soğutulur.
bu arada kırmızıbiber ,dereotu incecik kıyılır.
acur turşusu doğranır.
soğuyan arpa şehriyelerin içine tüm malzemeler eklenip iyice karıştırılır.
1-2 saat buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.
şimdiden afiyetler olsun.


Hiç yorum yok:

ESKİLERDEN POTPORİLER...