15 Ekim 2011 Cumartesi

ÖZEL SOSLU FIRIN TAVUK

özel sosum bu bir sır.....:)
şaka bir tarafa bu yazı böyle kalıvermiş aslında evet sos biraz farklı tavuğu hem yumuşak hemde üstünü çıtır yapıyor.
sos:
  • 1 yumurta sarısı
  • 3-4 kaşık yoğurt
  • 1 çorba kaşığı salça
  •  1 çorba kaşığı acılı ketçap
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 ezilmiş kesme şeker
  • 2-3 kaşık sıvıyağ
  • köri,kimyon,tuz,biberiye
yapılışı:
  • tavuk parçaları alınıp 10-15 dakika haşlanır.
  • iyice süzülüp sosa konur
  • en az 1 saat buzdolabında bekletin
  • tepsiye diz 200 derecede pişirin.
  • şimdiden afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE