1 Ekim 2011 Cumartesi

PÜRE YATAĞINDA ET YAHNİ

Kızımın en sevdiği yemekle karşınızdayım...hem lezzetli hemde çok besleyici.harika bir misafir yemeği...pürem çok meşhurdur aslında. tarifi mutlaka deneyin derim
malzemeler:
  • 1 kilo dana kuşbaşı
  • 2 baş soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık salça
  • sıcak su
  • tuz karabiber
  • 7-8 patates
  • 3 bardak süt
  •  2 kaşık tereyağ
  • 1su bardağı kaşar
yapılışı:
  • öncelikle kuşbaşı et yıkanıp düdüklü tencereye konup suyunu çekmesi sağlanır.
  • sıvıyağ,yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsak eklenerek iyice kavrulur.
  • 2 kaşık salça eklenip bir ikikez çevrildikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenip tuz ve karabiberle tadlandırılır.
  • kabağı kapatılıp 45 dakika pişirilir.
  • bu sırada patatesler soyulup irice doğranır
  •  süt ve tereyağ eklenip patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
  • altı kapatılıp kaşar parçaları konup kabağı kapatılıp 5 dakika beklenir.
  • daha sonra el blendırı ile iyice çırpılıp pürüzsüz bir hale getirilir.
  • tuz eklenip karıştırılır.
  • servis tabağına önce püre konup üzerine et konularak servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Daha önce hiç doğru dürüst yapamadığım patates püresi senin tarifinle muhteşem oldu. Ellerine sağlık. Sevgiler...

ESKİLERDEN POTPORİLER...