12 Şubat 2012 Pazar

PORTAKAL SOSLU KEK


yıllardır çok severek yaptığım bir kek özellikle sosu harika oluyor  bu sosu herhangi bir kekle özelliklede bol çikolatalı kekle muhteşem oluyor...
malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 5 fincan şeker
  • 5 fincan un
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
sos için:
  • 5 portakal
  • 1 bardak su
  • 2,5 kaşık nişaşta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 elma rendesi
yapılışı:
  • önce sos hazırlanır.
  • 5 portakalın suyu sıkılır.
  • içine 1 su bardağı su koy
  • nişaştayı ve şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişir.
  • ocaktan alınca içine rendelenmiş elmayı koyun.
  • kek malzemelerini çıpıp kek kalıbına dökülür.
  • 170 derecede pişirin.
  • fırından çıkan keki iyice soğutup sosu üzerine dökün.
  • şamfıstığı ezmesi ile süsleyip servis yapın.
  • şimdiden afiyet olsun..

1 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...

ESKİLERDEN POTPORİLER...