yıllardır çok severek yaptığım bir kek özellikle sosu harika oluyor bu sosu herhangi bir kekle özelliklede bol çikolatalı kekle muhteşem oluyor...
malzemeler:
- 4 yumurta
- 5 fincan şeker
- 5 fincan un
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
sos için:
- 5 portakal
- 1 bardak su
- 2,5 kaşık nişaşta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 elma rendesi
yapılışı:
- önce sos hazırlanır.
- 5 portakalın suyu sıkılır.
- içine 1 su bardağı su koy
- nişaştayı ve şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişir.
- ocaktan alınca içine rendelenmiş elmayı koyun.
- kek malzemelerini çıpıp kek kalıbına dökülür.
- 170 derecede pişirin.
- fırından çıkan keki iyice soğutup sosu üzerine dökün.
- şamfıstığı ezmesi ile süsleyip servis yapın.
- şimdiden afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder