Bu resmin süslemesi annem ve ablama ait.Benimle arasındaki farkı görebiliyorsunuz sanırım.Zevklerine sağlık.
malzemeler:
- 1 paket teremyağ
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 kabartma tozu
- 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- aldığı kadar un
iç malzeme:
- 250 gr kıyma
- 1 baş soğan
- tuz,karabiber
yapılışı:
Öncelikle içini hazırlayalım. Hamur yağlı olduğu için ben iç malzemeyi yağsız kavuruyorum. Teflon tavaya soğanı doğrayıp kıymayla birlikte kısık ateşte kavuruyorum.Kıyma suyunu salıp çekince tuz ve karabiber eklenip altını kapatıyoruz.
Hamuru için bütün malzemeler karıştılır.10 dakika dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, masada elle açılarak soğumuş malzeme konup kapatılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder