ot aşkım bütün hızıyla sürüyor..yine her yemeğin içine karıştırır oldum. istanbul bu gün çoook sıcak. nem 100/100 deniyor ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.
malzemeler:
3 yufka
4-5 patates
2-3 kaşık sıvıyağ
yarım demet dereotu
yarım demet taze nane
2-3 dal yeşil soğan
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı yağ
2 yumurta
çörek otu
yapılışı:
patatesler soyulup doranır haşlanıp iyice ezilir.
2-3 kaşık sıvıyağ tavaya konup incecik doğranmış yeşil soğan eklenip hafifce sotelenir.
ezilmiş patatesler eklenip iyice kavrulur.
altı kapatılıp tuz ve karabiber ile tadlandırılır.
ılınan patateslere ince doğranmış nane ve dereotu eklenir.
su,sıvıyağ ve 1 yumurta iyice çırpılır.
yufka serilir.
karışım sürülür.
yufka ikiye katlanır. yine karışım sürülüp 4 bölünür.
geniş kısıma patataesli harç konup kalın sigara böreği gibi sarılarak tepsiye dizilir.
kalan yumurta çırpılıp böreklerin üzerine sürülür.çörek otu serpilerek 180 derecede pişirilir.
şimdiden afiyet olsun
2 yorum:
Ellerine saglik. Taze otlarla nefis olmustur, sevgiler...
Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.
Saygılarımla.
Yorum Gönder