23 Mayıs 2011 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KABAK DOLMASI

aslında dolmayı dolma yapan harcıdır. o yüzden dolmayı ister etli ister zeytinyağlı yapayın harcını hazırlamak en sevdiğim bölümdür...
zeytinyağlılarda artık kolaya kaçıyorum aslında.knorr un zeytinyağlı harıcı bence muhteşem bir lezzet... baharatları tam düşlediğim lezzeti yakalamamı sağlıyor benimde küçük dokunuşlarımla harika lezzetler çıkıyor ortaya...
malzemeler:
  • 3 bardak pirinç
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı kuşüzümü
  • 1 paket knorr zeytinyağlı harcı
  • 2 bardak kaynar su
  • 3-4 kaşık nar ekşisi
  • 1 kilo iri kabak
yapılışı:
  • kabaklar soyulup içleri oyulur.
  • tencereye yağ konup küçüçük doğranmış soğan eklenip kavrulur.
  • yıkanmış pirinçler eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • suda bekletilip süzülmüş kuşüzümleri eklenir.
  • knoor zeytinyağlı harç eklenip 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra kaynar su ve 2 kesme şeker eklenip ağzı kapatılır.
  • kısık ateşte suyunu çekindce altı kapatılıp ılımaya bırakılır.
  • ılınan harçın içine nar ekşisi eklenip iyice karıştırılır.
  • kabakların içinr konup tencereye dizilir.
  • üzerine 2-3 kaşık sıvıyağ ve 2-3 kaşık nar ekşisi gezdirilip kabakların yarısına gelecek kadar su eklenir.
  • kapak kapatılarak kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirilir.
  • altı kapatılıp tencerenin içinde soğutulur.
  • mümkünse bir gün sonra dilimlenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.
not:
  • bu harçı tüm zeytinyağlı dolmalarda kullanabilirsiniz.
  • nar ekşisi isterseniz koymayın ama denemenizi tavsiye ederin çok farklı bir lezzet oluyor.

2 yorum:

Fatma dedi ki...

canım ellerine sağlık bende kabak dolmayı çok severim ama knorr lu denemedim
sevgiler

Eylem dedi ki...

hiç hazır harç kullanmamıştım.birgün denemek isterim.ellerine saglık.

ISLAK KURABİYE