18 Aralık 2011 Pazar

ISPANAKLI KREP

yılbaşı içinde düşünülebilecek  bir ara sıcak bence....
malzemeler:
  • yarım kilo ıspanak
  • 1 çay kaşığı ucu muskat
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • tuz
  • karabiber
  • kaşar rendesi
  • sıvı yağ
yapılışı:
  • öncelikle krepler hazırlanır.
  • kenara ayrılır.
  • iyice yıkanan ıspanaklar doğranır.
  • sıvıyağ içine konan ıspanaklar kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  • içine un eklenip hafifce kavrulur.
  • süt,tuz karabiber ve muskat eklenip sütü çekene kadar pişirilir.
  • soğuyan krepler alınır.
  • içine harç konup zarf şeklinde kapatılır.
  • üzerine kaşar rendesi eklenip 180 derecede kaşarlar eriyene kadar pişirilip sıcak servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun...

1 yorum:

birdutmasali dedi ki...

Bende cok severek yapıyorum yıllardır
Tavsiye ederim :)
Ellerine saglık sevgiler

ISLAK KURABİYE