hatice teyzemden öğrendiğim harika bir tarif.5 dakikada hazırlanıyor. mutlaka deneyin derim...
malzemeler:
- 8 tane baklavalık yufka
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ceviz içi
yapılışı:
- tahin ve yağ karıştırılır.
- 1.yufka serilip üzerine tahinli yağ sürülüp bol şeker ekilir.
- 2.yufka üzerine konup tahinli yağ sürülüp şeker ekilir.
- ince dövülmüş ceviz serpilip sıkı bir şekilde sarılır.
- yağlı kağıt serilmi tepsiye konur.
- diğer yufkalar bitene kadar aynı şekilde yapılır.
- üzerine eritilmiş 1 yemek kaşığı tereyağ sürülüp 180 derecede üstü altın sarısı olana kadar pişirilir.
- ılınınca tepsiden alınıp bir lokmalık dilimlenip servis yapılır. şimdiden afiyet olsun...
1 yorum:
Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
Yorum Gönder