17 Mart 2009 Salı

KAYMAKLI BÖREK P.D.Ç.S.E.39


Çalıştığım çevrede halkın çogunu boşnaklar oluşturuyor.yemek konusunda ne kadar becerekli olduklarını aralarına girene kadar bilmiyordum aslında. kendilerine has çok özel lezzetleri var.
onlardan biride boşnak böreği .biz neredeyse her hafta bir tepsi boşnak böreği yeriz. sağolsun hastalarımız bize sık sık börek yaparak teşekkür ederler.
boşnak böreğinin özelliği elle açılması ve kaymakla yapılmasıdır.benim hamur açma yeteneğim olmadığından boşnak böreğini afiyetle yemekle yetiniyorum.
boğca günü börek yaparken bir değişiklik yapmak istedim ve ortaya kaymaklı börek yada diğer adıyla yalancı boşnak böreği çıktı.
malzemeler:
  • 6 yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • yarımsu bardağı sıvıyağ
  • bir kase kaymak
  • 1 su bardağı peynir kırıntısı
yapılışı:
  • 1 yumurta,süt ,sıvıyağ iyice çırpılır.
  • 1 yufka yağlanmış tepsiye dışarı sarkacak şekilde yayılır.sostan konur
  • 2 yufka daha parçalanarak arasına sos dökülerek dizilir.ve 2 çorba kaşığı kaymak,1 yumurta akı peynirle karıştırılarak konur.
  • diğer 3 yufka yine aralarına sos dökülerek peynirlerin üzerine dizilir.
  • dışarı taşmış parçalarda sosla ıslatılarak kapanır.
  • üstü için 1 yumurta sarısı ve 3-4 kaşık kaymak elle iyice ezilip sürülür.
  • 180 dereceki fırında pişirilir.
  • harika süt tadında kıyır kıyır bir börek yenir.
  • şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

zeynep dedi ki...

Yolladığın tarif için teşekkür ederim tarifin yayında yeni tariflerle yeniden bekliyorum sevgiler...

HÜLYA dedi ki...

eline sağlık alkımcım afiytet şeker olsun görüntü harika tadıda öyledir eminiim..

Şanslısın valla.. Böyle güzel börekleri yemek her doktora nasip olmuyor biliyormusun...

afiyet şeker olsun canım yarasıın sevgiler

ISLAK KURABİYE