misafirlerimize hazırlık yaparken değişik bir şeyler denemek istedim.
aslında amacım şamfıstıklı un kurabiyesi yapmaktı ama saf tereyağ almayı unuttuğum için nişastalıya geçiş yapmak zorunda kaldım.
kesinlikle şamfıstığı her şeye çok ama çok yakışıyor.
yapılışı:
- 1 teremyağ
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı şamfıstığı
- vanilya
- kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- aldığı kadar nisasta
yapılışı:
- teremyağ,yumurta ve pudra şekeri iyice ezilir.şamfıstığı vanilya eklenir.
- un ve kabartma tozu eklenir.
- kulak memesi kıvamına gelene kadar mısır nisaştası eklenir.
- ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanıp tepsiye dizilir.
- 150 derecede üstü beyaz kalacak şekilde pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun.
3 yorum:
Merhaba. Kurabiyeler nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Şamfıstıklarını toz olarak mı, yoksa pirinç olarak mı kullandınız? Bir kurabiye canavarı olarak tarifinizi denemek isterim. Sevgiler.
GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ UMARIM TADIDA ÖYLEDİR AFİYET OLSUN CNMSEVGİLER...
sen yaparsında güzel olmazmı balım ellerine saglık hazırlıklara son hız devam demek :))
gelemeyecegine cok üzüldüm ..
Yorum Gönder