16 Ağustos 2009 Pazar

FINDIKLI VE ŞEKERLİ KURABİYE


Üzeri şekerli kurabiyeler beni hep çocukluğuma götürür rahmetli anneannem yapardı bu kurabiyeyi.
dışı kıtır kıtır içi yumuşacık bir kurabiyedir ve en büyük özelliği soğuk fırına konması. nedeni ne derseniz bilmiyorum peri anne öyle söylemiş tarif defterimde kocaman harflerle öyle yazıyor mutlaka vardır bir bildikleri.
konu yemekse eskilerin söyledikleri emirdir o kadar....

malzemeler:


  • 250 gr teremyağ
  • 2 adet yumurta (1nin akı üstüne)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 2 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • un

üstü için:

  • 1 yumurta akı
  • 4-5 kaşık toz şeker

yapılışı:

  • yağ ve pudra şekeri iyice ezilip diğer malzemeler eklenerek kulak memesinden hafif cıvık bir hamur hazırlanır.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp önce yumurta akına sonra toz şekerine batırılıp tepsiye dizilir.
  • 180 dereceye ayarlanmış ÖNCEDEN ISITILMAMIŞ SOĞUK FIRINA konup 10-12 dakika pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

birsence dedi ki...

BENİMDE HEP ÇOCUKLUĞUM AKLIMA GELİR BU KURABİYEYİ GÖRÜNCE...ellerine sağlık canım...

ISLAK KURABİYE