16 Ağustos 2009 Pazar

MERMER KEK


merhabalar ramazan öncesi bir kaç tarif eklemek istedim. bu sene ramazanın sıcaklara gelmesi nedeniyle iftar ve sahur menülerini zeytinyağlı ağırlıklı yapmakta fayda olacağını düşünüyorum.


bol sıvı ,sütlü tatlılar meyve ve kahvaltılıklar bizim menülerimizi oluşturacak.


şimdiden hepinize hayırlı ramazanlar...


malzemeler:


  • 4 yumurta

  • 2 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 2,5 -3 bardak un

  • 1 kabartma tozu

  • 1 vanilya

  • 1 tatlı kaşığı kakao

  • 1 limon suyu rendesi

yapılışı:



  • yumurta ve şeker iyice çırpılır.

  • diğer malzemeler eklenir.(kakao hariç)

  • hamurdan 1 çay bardağı ayrılır.içine kakao eklenir.

  • kalıba önce beyaz hamur üzerine kakaolu hamur eklenip bir kürdan yardımıyla iki hamur hafifce karıştırılır.

  • 180 derecede pişirilir.

  • şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

memlekette sebze bol elbette zeytin yalılar süsler masaları ben gibi sebze madurları ne yapsın :))
bende çok sık yaparım bu mermer keki elbette ölçülerimiz farklıdır da yöntem aynı.ellerine salık arkadaşım.

ISLAK KURABİYE