16 Ağustos 2009 Pazar

KIYMALI BEZELYE


Bu yemek benim kızımın boncuk yemeği.çocukluğumdan beri bezelyeye bu ismi takmış durumda. tazesini yapacak olursam onları beraber temizleriz.ben tazesini düdüklüde yapıyorum hem çabuk hemde daha lezzetli oluyor bence.
ramazan için ideal yemeklerden biri bence.
malzemeler:
  • 2su bardağı bezelye
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 2 patates
  • 100 gr kıyma
  • tuz karabiber
  • 2 kaşık salça
  • üstüne çıkacak kadar kaynar su
  • 2 kesme şeker
  • 2-3 kaşık sıvı yağ

yapılışı:

  • düdüklü tencereye yağ konup soğan yemeklik olarak doğranıp hafifçe kavrulur.
  • içine kıyma eklenip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • yıkanmış bezelye,irice doğranmış patates ve dilimlenmiş havuç kıymalı sosa eklenip 1-2 dakika çevrilir. salça eklenip sıcaksu konur.baharatlar eklenip düdüklünün ağzı kapatılıp 20 dakika pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun

2 yorum:

üç böcek bir çiçek dedi ki...

canım ellerine sağlıkafiyetler olsun bukadar hamurişinin üzerine bir sebze iyi gitti doğruzu :))) sevgiyle kal

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Buncuk yemeği ne güzel bir isimmiş :) Ben de çok severim bezelyeyi.Ellerine sağlık. Sevgiler...

ISLAK KURABİYE