29 Ağustos 2009 Cumartesi

İMAM BAYILDI İFTAR BEREKETİ 3


ismine bir türlü anlam veremediğim ama tadına bayıldığım bir yemektir imam bayıldı.

ben patlıcanından çok üzerine konan malzemelere bayılıyorum tüm zeytinyağlılar gibi bir gece durunca dahada lezzetli olsada sarımsaklı yoğurt eşliğinde mükemmel bir lezzet bence.


bir hafta önce karnıyarık için fazla patlıcan kızartıpta artanı dipfrize kaldırdığım için 10 dakikada yemeği ocağa koymuş oldum. inanın iş çıkışı harika oluyor böyle ön hazırlıklar...
sevilciğim bu tarif yine sana sevgilerimle.


malzemeler:


  • 4 tane patlıcan

  • 4-5 tane soğan

  • 2 sivribiber

  • 4-5 diş sarımsak

  • 3-4 kaşık zeytinyağı

  • tuz,2 kesme şeker

  • 3-4 rende domates

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • karabiber kırmızı biber

  • yarım su bardağı sıcak su

yapılışı:



  • patlıcanlar alaca şekilde soyulup tuzlu ve limonlu suda 10-15 dakika bekletilip sıkılır ve kızgın yağda kızartılır.

  • yağdan alınıp buzlu suya atılır. 5 dakika bekletilip sudan sıkılarak çıkarılıp yemeğin yapılacağı tencereye yerleştirilir.

  • diğer tarafta soğanlar yarım ay şeklinde ,sivri biberler küp şeklinde doğranıp tavaya konur.

  • sarımsaklarda doğranıp 3-4 kaşık sıvıyağ eklenip tüm karışım kavrulur.

  • soğanlar şeffaflaşınca domates rendesi salça,tuz baharatlar ve şeker eklenip ağzı kapatılıp hafifce pişirilir.

  • soğanlı iç patlıcanların üzerine dökülüp yarım su bardağı kaynar su eklenerek pişmesi için bırakılır.

  • kendi tenceresinde soğutulup servis tabağına alınır. sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun


1 yorum:

HÜLYA dedi ki...

ellerine sağlık canım bende çok severim imam bayıldıyı .. afiyet şeker olsun canım

ÇİKOLATALI TURTA....