16 Ağustos 2009 Pazar

PATATES MANTISI



Adı ilginç gelsede aslında yapımı çooook kolay bir o kadarda lezzetli bir mantı bence!!! işten geç çıkınca yada canınız hafif şeyler istediğinde tavsiye olunur .Aslında ben bu yemeği genelde küçük taze patatesle yapmayı tercih ediyorum kabuklarını soymayıp iyice yıkıyorum ve üzerine çatalla delikler açıyorum ve kızgın yağda kızartıyorum. ama bu seferkini afyon patatesiyle yaptım. ama diğerini de mutlaka deneyin derim...
malzemeler:
  • 4-5 patates
  • yarımsu bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • nane kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • tuz

yapılışı:

  • patatesler soyulup irice parçalara bölünür.
  • tuzlanıp kızgın yağda kızartılır.
  • diğer tarafta yoğurt ve dövülmüş sarımsak karıştılıp iyice çırpılır.
  • tereyağ eritilip kırmızı biber eklenip altı kapatılır.
  • kızaran patatesler tabağa alıp üzerine sarımsaklı sos konup kırmızı biberli yağ ve nane eklenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

4 yorum:

birsence dedi ki...

bende bunu yapıyorum ama patatesleri cips gibi incxecik doğrayıp yapıyorum çıtır çıtırda kızartıyorum yaa üff aklıama geldi canım istedi:)))
ellerine sağlık alkımcım...

birsence dedi ki...

Ramazanı-ı şerifiniz mübarek olsun.Yüce Allahım yaptığınız duaları ve hayırlarınızı geri çevirmesin..dualarda buluşmak üzere....

Sevil Şahin dedi ki...

hımm nefis olmuş balım ellerine saglık
evde yemek olmadıgında hemen yapılıp yenecek bir lezzet

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Gerçekten nefis, yapımı da kolay. Canım çekti. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sevgiler.

ÇİKOLATALI TURTA....