10 Şubat 2010 Çarşamba

ÇİKOLATALI ETİMEK TATLISI

kızımla birlikte yaptığımız ve sonuçta görüldüğü üzere kızımın yoğun süsleme sanatı etkinliği sonucu rengarenk bir pasta ile karşınızdayım efendim..
tatlı krizimiz nedeniyle yaptığım ecrinin yoğun yardımlarıyla şekillenen !!!! pastamızın tarifine gelince....
malzemeler:
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
kreması:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 kaşık kakao
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 portakal kabugu rendesi
üstü için:
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • süsleme şekerleri
  • ceviz fındık
yapılışı:
  • öncelikle krema hazırlanır.
  • portakal kabuğu hariç tüm malzemeler karıştırılıp hafifce çırpılır.
  • ateşe konup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • altı kabatılıp portakal kabukları eklenip arasıra karıştırılarak hafifce ılnması beklenir.
  • ılık süte şeker ve nescafe karıştırılır.
  • etimekler bu süte batırılıp borcama dizilir.kremanın yarısı dökülüp fındık ve ceviz karışımı serpilir.
  • üzerine bir sıra daha etimek dizilip krema ile kaplanır.
  • üzerine hindistan cevizi eklenerek servis yapılır.
  • yada kızınızın önüne konup neler olacak diye merakla beklenir.
  • şimdiden afiyet olsun.
  • 1 gece dinlenirse lezzet daha iyi oturuyor sevgiler

3 yorum:

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Ah şu kızlar benimde kızım süslemelerde bana yardım ediyor.Rengarenk şeyler çıkıyor ortaya ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine

HÜLYA dedi ki...

O MİNİK PARMAKLAR DOKUNMUŞSA İKİ KAT LEZZETLİ OLMUŞTUR... ELLERİNİZE SAĞLIK ANNE KIZ HARİKASINIZ KOCAMAN BİR ÖPÜCÜĞÜ HAKETTİNİZ .... MUCUUUUKKKK

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ellerıne sağlık nefis görünüyor.
Sevgilerle..

ISLAK KURABİYE