kızımın en çok sevdiği tavuk çeşiti bu sanırım.ne zaman yapsam bayılabayıla yiyor.kalorisi biraz fazla teryağ yüzünden ama birkez yediğinizde vazgeçmek biraz zor oluyor inanın..
malzemeler:
- 4-5 tane tavuk şinitzel
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
yapılışı:
- şinitzeller yıkanıp bardağın kenarıyla inceltilir.
- süte konup yarım saat beklenir.
- galeta ununun içine tuz,köri ve sarımsak tozu eklenerek karıştırılır.
- şinitzeller sütten çıkarılıp biraz süzülür.
- galeta ununa bulanarak tereyağında kızartılır.
- şimdiden afiyet olsun
1 yorum:
sut terbiyesini yapmazdim ama bundan sonraki yapisimda bende bu sekilde deneyecegim ellerine saglik canim.
Yorum Gönder