değişik bir marine tarifi beklediğimden çok daha lezzetli oldu....
malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
marine için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı tavuk harcı
pane için
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- kızartmak için sıvıyağ
yapılışı:
tavuk göğsü iri parçalara bölünüp süt ,baharatlar ve soya sosu içinde 4-5 saat bekletilir.
daha sonra süzülüp önce una sonra yumurtaya en sonda galeta ununa bulanarak bol yağda kızartılır.
kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağı süzüldükten sonra servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun
1 yorum:
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Yorum Gönder