Kızımın en sevdiği yemekle karşınızdayım...hem lezzetli hemde çok besleyici.harika bir misafir yemeği...pürem çok meşhurdur aslında. tarifi mutlaka deneyin derim
malzemeler:
- 1 kilo dana kuşbaşı
- 2 baş soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 diş sarımsak
- 2 kaşık salça
- sıcak su
- tuz karabiber
- 7-8 patates
- 3 bardak süt
- 2 kaşık tereyağ
- 1su bardağı kaşar
yapılışı:
- öncelikle kuşbaşı et yıkanıp düdüklü tencereye konup suyunu çekmesi sağlanır.
- sıvıyağ,yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsak eklenerek iyice kavrulur.
- 2 kaşık salça eklenip bir ikikez çevrildikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenip tuz ve karabiberle tadlandırılır.
- kabağı kapatılıp 45 dakika pişirilir.
- bu sırada patatesler soyulup irice doğranır
- süt ve tereyağ eklenip patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
- altı kapatılıp kaşar parçaları konup kabağı kapatılıp 5 dakika beklenir.
- daha sonra el blendırı ile iyice çırpılıp pürüzsüz bir hale getirilir.
- tuz eklenip karıştırılır.
- servis tabağına önce püre konup üzerine et konularak servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
1 yorum:
Daha önce hiç doğru dürüst yapamadığım patates püresi senin tarifinle muhteşem oldu. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Yorum Gönder