21 Haziran 2008 Cumartesi

AYÇEKİRDEKLİ POĞACA/YEŞİL SOĞANLI VE TAZE NANELİ POĞACA


Eğer cok farklı bir poğaca hamuru arıyorsanız buldunuz demektir.Yanlışlıkla ortaya çıkan ama çıktığı için cok mutlu olduğum bir hamur .İç olarak istediğinizi kullanın .Ama benim tavsiyem taze soğan ,peynirve taze nane karışımı.Ben aynı hamuru bir bu içle ,birde sadece peynirle yaptım.Mutlaka deneyin derim.pişman olmazsınız.

Malzemeler:


  • 1 paket teremyağ (yumuşamış)

  • 1 kase kaymak

  • yarım su bardağı sıvıyağ

  • 2 yumurta

  • 1 çorba kaşığı tozşeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 yaşmaya

  • un

İç malzeme:


  • 1 subardağı ufalanmış peyaz peynir/sadece peynirli olacaksa 1,5 bardak peynir

  • 2-3 dal yeşilsoğanın dalları

  • 1 avuç taze nane

üst malzeme:


  • 1 su bardağı ayçekirdeği

  • 1 yumurta

  • susam

yapılışı:

Şeker ve yaşmaya karıştırılır.Teremyağ,sıvıyağ ,kaymak,yumurtalar ve tuz eklenir.Karıştırılır.Yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur doğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde açılır. İç malzeme konup yuvarlanır.Önce çırpılmış yumurtaya sonra iç malzeme peynir ise ayçekirdeğine,soğanlı naneli karışım ise susama batırılır.Tepsiye dizilip 180 derecede pişirilir. Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE