Malzemeler:
- 6 yufka
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
iç malzeme:
patetesli iç:
- 6-7 patates haşlanmış
- 1 soğan
- tuz,karabiber
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
makarnalı iç:
- 1 su bardağı pişmiş makarna
- yarım su bardağı peynir
- maydanoz istenirse
- 1 çay bardağı süt
- kırmızıbiber
yapılışı: ilk önce içi hazırlıyalım.Sıvıyağ tencereye konur.Soğan yemeklik olarak doğranır.Haşlanmış ve ezilmiş patetesler eklenir. Kavrulur.Tuz ve karabiber eklenir.İndirmeye yakın süt eklenip çektirilir.ve soğumaya bırakılır.Makarnalı iç için malzemeler karıştırılıp süt eklenir.Yufka serilir.süt,yumurta ,sıvı yağ karışımı sürülür.İkinci yufka üstüne konur.12 bölümür. İç malzeme konur.Sıgara böreği gibi sarılır.Tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder