12 Haziran 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Evlendiğimde en büyük sorunum eşimin hep belirli şeyleri yemesiydi.Ve ne yazıkki bu listede sebzelere hiç yer yoktu.Bir egeli olarak bu benim için oldukça zordu. Ona yedirmeyi başardığım birkaç sebzenin başında enginar gelir.Karaciger dostu bu sebzeyi bol bol tüketmek gerekir.

Şimdide malzemeler:


  1. 3-4 enginar

  2. 1 su bardağı garnitür

  3. 2-3 dal yeşilsoğan

  4. 1 limon suyu

  5. tuz,şeker

  6. 1 çay bardağı sıvıyağ

  7. 1 su bardağı sıcak su

  8. dereotu

hazırlanışı:

Enginarları bol limonlu suda haşlayın ve süzün.Tencerenin altına yeşilsoğanı doğrayın.Enginarları dizin.Üstüne garnitürü dökün.Sıcak suyun içine tuz ve şekeri ekleyin.Enginarların üzerine dökün.Suyunu çekene kadar pişirin.Altını kapatın, limonu sıkın üzerine dereotu koyup servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

Papatya Sofrası dedi ki...

Hah işte bayıldığım bir yemek..
Canım çekti valla ben bir de bol limon sıkıyorum üstüne..

Harika görünüyor.Ellerinize sağlık.
Takipteyim.Sevgiler.

ISLAK KURABİYE