malzemeler:
- 5-6 tane girit kabağı
- 150 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 avuç pirinç
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz,karabiber,sarımsak tozu,nane
- sıcak su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 kesme şeker
- 3 kaşık sıvıyağ
yapılışı:
- kabakların başları kesilip içi oyulup tuz ve karabiber serpilir.
- kıymanın içine rendelenmiş soğan,baharatlar ,pirinç,salça ve 1 kaşık sıvıyağ konup karıştırılır.
- dolmanın içi dolduruup altı hafifce kesilerek tencereye konur.
- sıcaksu,salça ,şeker ,tuz ,sıvıyağ karıştırılıp dolmaların üzerine dökülür.
- suyunu çekene kadar pişirilir.şimdiden afiyet olsun.
1 yorum:
arkadaşım ellerine sağlık dolma nefis görünüyor,size afiyet olsun,sevgiler...
Yorum Gönder