6 Temmuz 2009 Pazartesi

GALETA UNLU DANA SİNİTZEL


çocukluğumun bir yemeği.bu yemek için kasabınızda aranızın iyi olması gerek çünkü bu yemeğin tüm özelliği etinin çok ince olması. zar gibi dilimlenmesi lazım bonfilenin. et dilimlendikten sonra iyice dövülmeside gerek.dediğim gibi yemeği ben değil kasap yapıyor !!!!

malzemeler:


  • 3-4 parça incecik dilimlenmiş ve dövülmüş dana bonfile

  • 1 yumurta

  • galeta unu

  • tuz,kırmızıbiber,sarımsak tozu

  • sıvıyağ

yapılışı:



  • galeta unu ve baharatlar iyice karıştırlır.

  • etler önce çırpılmış yumurta sonra galeta ununa sonra tekrar yumurtaya en son gene galeta ununa bulanıp kızgın yağda pişirilir.

  • şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE