29 Ağustos 2010 Pazar

ÜNLÜ İFTAR YEMEĞİM

Merhabalar sonunda bilgisayarıma ve sizlere kavuşabildim. öncelikle mesajlarınıza çok teşekkürler. şimdi çok daha iyiyim. belimin ağrısı oldukça azaldı.artık en azından yerimden kalkarken acıdan yüzümün şekli değişmiyor.
işte karşınızda ünlü iftar sofram. bana göre bir mucizeyi başardım.masadaki eksikleri görmemezliğe gelin olur mu çünkü sofrayı eşim kurdu.ben başında şöyle yap böyle yap dedim durdum.sofradaki fotograflardada çok eksik var aslında.birçok şeyi çekemedim bu resimlerde iki büklüm çektiğim resimler. acı içinde kıvransamda resim çekmeyi ihmal etmedim laf aramızda.
bu sofrada birçok yeni şey denedim.iyi olsaydım birçoğunu aşama aşama çekecekdim. ama nasip değilmiş gelecek sefere inşallah.artık sözü bırakıp sofraya geçeyim artık ne dersiniz...

sofranın uzaktan görünüşü


bütün bir günümü ve haftamı bitiren tabaklarım. gerçi onların ne sucu varki benim acelem neden oldu herşeye aslında.

bu gördüklerinizin hepsi belim tutulduktan sonra yapıldı .sadece güllaç ve sarma hazırdı.Allah bir güç verdi yapabildim şükürler olsun.Tabii en büyük yardıncım zehra annemdi. o olmasa bunları yetişmesi asla mümkün olmazdı. tekrar teşekkürler annecim.
hurma ve kayısıların içini açıp hurmalara fındık kayısısılara ceviz doldurduk. böylece harika hurma ve kayısı dolmalarım oldu.

işte yeni denediğim ve bayıldığım bir lezzet yiyen herkesten tam not aldı ismi kabak lezzeti.
mutlaka deneyin kimse içinde kabak olduğunu anlamadı bile...
salatatalık dilimleri üzerinde haydarilerim. hem lezzeti hemde görüntüsü çok hoştu bence teşekkürler mügecim.
bu tarifte mügeden.sirkeli patlıcan. patlıcan severler derneğine üye olan herkesin bayılacağı bir lezzet. şiddetle tavsiye olunur.


ne zamandır yapmak istediğim bir görüntü aslında.alışverişte kocaman saı biberi görünce peynir servisini böyle yapmak istedim.muratoğlunun fesleğenli ve çörekotlu peynirleri ile cerry domateslerin bir çubukta birleşmesiyle alkış alan bir görünüm oldu bence...
havuç patateslerim benim .şekillerine bayıldım.ne zamandır yapmak istiyordum ve hiç birşey bana engel olamazdı.annem sürekli yeter artık bırak yaptıkların yeter dediysede ben planıma sadık kalarak bu lezzetide yaptım. iyiki yapmışım. bence harikalar..



birinci ana yemeğim karşınızda tek kişilik güveçlerim.bu resim fırına girmeden önceki halleri. üzerine folya kapatıp pişirdikten sonra servisten hemen önce kaşar rendesi ekleyip servis yaptım harika oldular.
ikinci yemeğim tavuk paneydi ama onun resmi yok ne yazıkki ama tarifini mutlaka vereceğim harika bir lezzet oldu çünkü mutlka denenmeliler listesinde baş sıralarınız alır bence..

yalancı perde pilavım dışı bademli içi şam fıstıklı hayatımda yediğim en iyi pilavlarda biriydi..
buda şmbalim. birde muhallebili güllaçım vardı ama onunda fotografı yok.ama yapımı burada....
işte canlarım iftar sofram bu kadar. tam listeyi birazdan yazacağım .iyi dilekleriniz için çok teşekkürler sizleri yüzyüze tanımasamda yanımda olmanız beni çok mutlu etti. herşey için teşekkürler...ayrıca bunu okuyacağını bildiğim için nebahat beni mutlaka ara. tel kaybettim.buda bir dipnot...
İFTAR MENÜM
ÇORBA
knorr kaşık börek çorbası
İFTARİYELİKLER
hurma ve kayısı dolması
peynir ve domates çiçeği
bal-kaymak
cevizli sucuk pestil
reçel çeşitleri
SOĞUKLAR
sirkeli patlıcan
havuç patates
kabak lezzeti
salatalık üzerinde haydari
ANA YEMEK
güveç
tavuk pane
perde pilavı
TATLI
şambali
karpuz

8 yorum:

annesininoglusu dedi ki...

tekrar geçmiş olsun,
ellerinize sağlık her şey süper görünüyor:))

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Ellerinize sağlık .Gercekten herseyın sunumu harıka olmus:) havuçlara bayıldım:)sevgiler

fuat gencal dedi ki...

30 Ağustos Zafer Bayramımız Herkese kutlu olsun.Çok şık bir masa birbirinden leziz bir menü ellerinize ,emeğinize sağlık.(Bugün Bloglardan Seçmelerde Umutlu hayat Berna hanımın lohusa şerbetini yayınladım. Her Pazartesi yayınlanmak üzere Sizinde yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.)
http://gencalsabahattin.blogspot.com/

Saygılarımla.

Sevil Şahin dedi ki...

canım benim ellerin dert gökrmesin herşey ama herşey süper olmuş afiyet bal olsun hepinize
sevgiler

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Rahatsız olmanıza rağmen harika bir menü hazırlamışsınız, ellerinize, emeğinize sağlık, hayran oldum. Masada sadece "biz" eksiğiz:)) Afiyetler olsun. Geçmiş olsun.
Sağlıklı günler diliyorum

mintinin dünyası dedi ki...

selamlar hayırlı ramazanlar arkadaşım.nefis olmuş.ellerine sağlık.bu arada bloğumda hobidünyam yemek etkiliği var.güzel lezzetlerinle seni de davet ediyorum.5 eylüle kadar lezzetli tariflerle katılabilirsin.sevgiler...

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel bir iftar olmuş.

Adsız dedi ki...

Merhabala
Sizinle tevafuk tanıştm,tupperware gerçekten sağlıklımı diye araştırırke
Sizin sayfanızla tanıştım
Gerçektende harika yemekler hazırlamşsnz.Ellerinize sağlık

ÇİKOLATALI TURTA....