25 Eylül 2009 Cuma

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ



MALZEMELER:
  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 kilo süt
  • 3 su bardağı şeker
iç malzeme:
  • yarım kilo süt
  • 1 paket sakızlı muhallebi
  • 1 su bardağı ceviziçi
üstüne:
  • ceviziçi
  • şamfıstığı
yapılışı:
  • yarımkilo sütle bir paket sakızlı muhallebi pişirilir.soğutulur.
  • 2 kilo sütle 3 su bardağı şeker karıştırılıp iyice ısıtılır.
  • güllaç ikiye bölünüp sütle ıslatılır. borcama yerleştirilir.
  • 5 güllaç bu şekilde ıslatılıp dizilir.
  • muhallebi konup üzerine ceviz dökülür.
  • geri kalan güllaçlarda ıslatılıp dizilir.
  • kalan süt üzerine dökülüp buzdolabında bekletilir.
  • şamfıstığı ve ceviz ile süslenip servis yapılır. şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

IYI GECELER MUHALLEBILI GULLAÇ HARIKA OLUYOR ELINE SAĞLIK

ISLAK KURABİYE