malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
1 demet yeşil soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 talı kaşığı acıbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 limon suyu
sıcak su
yapılışı:
Kırmızı mercimek yıkanıp tencereye konur.üzerine 2 barmak çıkacak şekilde sıcaksu ve bir tatlı kaşığı su eklenip mercimekler eriyip koyu kıvamlı bir çorba halini alana kadar gerekirse su eklenerek pişirilir.mercimeğin altı kapatılıp ince bulgur içine dökülürkarıştırılıp ağzı kapatılır.ve demlenmeye bırakılr. bu sırada kuru soğan yemeklik doğranır sıvı yağda öldürülür.üzerine salça eklenir.bir iki kez çevrilir.altı kapatııp demlenmiş bulgurla mercimeğin üzerine dökülüp iyice karıştırılır.limon suyu baharatlar eklenip iyice yoğrulur. yeşilsoğanın yaprakları incecik doğranıp eklenir.parmak şekli verilerek sevis yapılır. şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder