20 Kasım 2011 Pazar

PARÇA ETLİ KAŞARLI KARNI YARIK


 
küçük patlıcanları görünce ne yaparsam yapayım harika olacağına emindim gerçektende öyle oldu.
malzemeler:
  • 1 kilo küçük patlıcan
  • 250 gr dana kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1 sarımsak
  • yağ
  • kaşar dilimleri
  • tuz karabiber
  • sıvıyağ
yapılışı:
  • patlıcanlar bütün olarak alaca şekilde temizlenir.
  • 15 dakika tuzlu suda bekletilip süzülür.
  • bol yağda kızartılır.
  • kuşbaşı etler yıkanıp düdüklüye konur suyunu salıp çektikten sonra 2 kaşık sıvıyağ,yemeklik doğranmış soğan rendelenmiş sarımsak eklenip iyice kavrulur.
  • 1 kaşık salça eklenip 1 su bardağı kaynar su konup tuz ve karabiber le tadlandırılır.
  • pişirilir.
  • patlıcanların ortaları açılıp borcama dizilir.
  • içine pişirilmiş yahni konur.
  • yahninin suyu süzülerek bir kısmı borcama dökülüp fırında 15 dakika pişirilir.
  • servisten hemen önce kaşar dilimleri karnıyarığın üzerine konup 5 dakika fırınlanır.
  • sıcak servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun...
  •  

2 yorum:

birincisin dedi ki...

harika olmuşlar..patlıcan karnıyarığı hiç parça etle denememiştim..çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık..sevgiler:)

BASİTTARİFLER dedi ki...

hep karnıyarığı kıymalı yapıyorum ama bugün akşama etli deniycem ellerine sağlık canım

ISLAK KURABİYE