küçük patlıcanları görünce ne yaparsam yapayım harika olacağına emindim gerçektende öyle oldu.
malzemeler:
- 1 kilo küçük patlıcan
- 250 gr dana kuşbaşı
- 1 soğan
- 1 kaşık salça
- 1 sarımsak
- yağ
- kaşar dilimleri
- tuz karabiber
- sıvıyağ
yapılışı:
- patlıcanlar bütün olarak alaca şekilde temizlenir.
- 15 dakika tuzlu suda bekletilip süzülür.
- bol yağda kızartılır.
- kuşbaşı etler yıkanıp düdüklüye konur suyunu salıp çektikten sonra 2 kaşık sıvıyağ,yemeklik doğranmış soğan rendelenmiş sarımsak eklenip iyice kavrulur.
- 1 kaşık salça eklenip 1 su bardağı kaynar su konup tuz ve karabiber le tadlandırılır.
- pişirilir.
- patlıcanların ortaları açılıp borcama dizilir.
- içine pişirilmiş yahni konur.
- yahninin suyu süzülerek bir kısmı borcama dökülüp fırında 15 dakika pişirilir.
- servisten hemen önce kaşar dilimleri karnıyarığın üzerine konup 5 dakika fırınlanır.
- sıcak servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun...
2 yorum:
harika olmuşlar..patlıcan karnıyarığı hiç parça etle denememiştim..çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık..sevgiler:)
hep karnıyarığı kıymalı yapıyorum ama bugün akşama etli deniycem ellerine sağlık canım
Yorum Gönder