11 Mart 2012 Pazar

GALETA UNLU ISPANAKLI BÖREK


mezelerden sonra şimdide sıra böreklerde...ne böreği yapsam diye düşünürken hemşiremin bir kaç önerisi oldu...gerçi o seçmem için söylemişti ama ben hepsini yaptım... teşekkürler Öznurcuğum...:)böreklerden ilki ıspanaklı....
malzemeler:
  • 3 yufka
  • yarım kilo ıspanak
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • tuz karabiber
  • 1 su bardağı galeta unu
sos
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
yapılışı:
  • öncelikle ıspanak iyice yıkanıp süzülür.
  • 2 kaşık sıvıyağ içine 1 soğan doğranıp kavrulur.
  • 1 diş sarımsak rendelenir.ve ıspanaklar konur.ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • altı kapatılıp tuz,karabiber ve hindistan cevizi eklenip soğutulur.
  • soğuyunca kaşar rendesi eklenir.
  • sos için tüm malzemeler çırpılır.
  • 1 yufka yaylıp sostan sürülür.
  • 8 parçaya bölünür.
  • her parçaya ıspanaklı karışım konup kenarlardan kıvrılır ve kalın sigara böreği şeklinde sarılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • tüm yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra kalan sos böreklerin üzerine sürülüp galata unu serpilir.
  • 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails