15 Mart 2012 Perşembe

PATATESLİ PAÇAVRA BÖREĞİ

bu börekte lezzet olarak harika oldu aslında sarma patatesli börek yapacaktım ama kolaya kaçıp bunu yaptım iyikide yapmışım herkes bayıldı....
malzemeler:
  • 4 yufka
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 4-5 patates
  • 1 soğan
  • karabiber,tuz
yapılışı:
  • patatesler haşlanıp ezilir.
  • tavaya 2-3 kaşık sıvıyağ konup soğan eklenir.kavrulup içine rende patates konur.
  • iyice kavrulduktan sonra tuz karabiberle tadlandırılıp iyice soğutulur.
  • sos için tüm malzemeler karıştırılır.
  • küçük fırın tepsisi yağlanıp bir yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde yayılır.
  • diğer yufka dörte bölünüp soyun içine batırılıp tepsiye dizilir
  • .3.yufkanında yarısı sosa batılılıp tepsiye yayılır.
  • patatesli harç konup geri kalan 1,5 yufka sosa bulanarak pataesin üzerine konur.dışarı sarkan parçalarda tek tek sos sürülerek üzerine kapatılır.
  • en son 1 yumurta sarısı ile 1 kaşık sıvıyağ çırpılıp en üste sürülür.
  • fırına verilmeden önce dilimlenip 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun..

2 yorum:

Tarif Diyarı dedi ki...

Patatesli böreğe bayılırım güzel görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler

bir kase lezzet dedi ki...

ellerine sağlık canım
nefis
:))

ISLAK KURABİYE