17 Mart 2012 Cumartesi

MİLFÖYDE TALAŞ BÖREĞİ


buda en son böreğim...milföyde talaş böreği...bu arada söylemeden geçmeyeyim superfresh tereyağlı milföy çıkarmış muhteşem yapmışlar ..mutlaka deneyin derim..
malzemeler:
  • 10 tane milföy
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 küçük garnitür
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • tuz ,karabiber biberiye
  • 1 yumurta
yapılışı:
  • kuşbaşı et iyice küçük parçalara ayrılır.
  • yıkanıp düdüklüye konur.suyunu salıp çektikten sonra sıvıyağ eklenir.
  • 1 çay bardağı su eklenip 1o dakika pişirilir.
  • etler alınıp içine garnitür tuz ve baharatlar eklenip soğutulur.
  • içine yumurta akı eklenip karıştırılır.
  • çözünen milföy hamuru merdane ile hafifce açılır.
  • içine malzeme konup zarf şeklinde kapatılıp tepsiye dizilir.
  • üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede pişirilir.
  • sıcak servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun...

2 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Böreğin nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Hülya dedi ki...

Milföylü herşeye bayılıyorum. Talaş böreği harika görünüyor. Ellerine sağlık..

HERŞEY PANELİ......

Pane en sevdiklerimden sanırım herşeyi  paneleyip yiyebilirim. buda o günlerden biri... malzemeler: tavuk göğüs domates brüksel laha...