17 Mart 2012 Cumartesi

MİLFÖYDE TALAŞ BÖREĞİ


buda en son böreğim...milföyde talaş böreği...bu arada söylemeden geçmeyeyim superfresh tereyağlı milföy çıkarmış muhteşem yapmışlar ..mutlaka deneyin derim..
malzemeler:
  • 10 tane milföy
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 küçük garnitür
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • tuz ,karabiber biberiye
  • 1 yumurta
yapılışı:
  • kuşbaşı et iyice küçük parçalara ayrılır.
  • yıkanıp düdüklüye konur.suyunu salıp çektikten sonra sıvıyağ eklenir.
  • 1 çay bardağı su eklenip 1o dakika pişirilir.
  • etler alınıp içine garnitür tuz ve baharatlar eklenip soğutulur.
  • içine yumurta akı eklenip karıştırılır.
  • çözünen milföy hamuru merdane ile hafifce açılır.
  • içine malzeme konup zarf şeklinde kapatılıp tepsiye dizilir.
  • üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede pişirilir.
  • sıcak servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun...

2 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Böreğin nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Hülya dedi ki...

Milföylü herşeye bayılıyorum. Talaş böreği harika görünüyor. Ellerine sağlık..

ESKİLERDEN POTPORİLER...