yapılışı:
- 1 teremyağ
- 1 yumurta
- 6 kaşık toz şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- un
- 3 elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı katıyağ
- yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 avuç şeker
- rendelenmiş elma tencereye konur katı yağ eklenip 1 avuç şeker konur. pişmeye bırakılır.
- elmalar suyunu salıp çekince altı kapatılır.tarçın ve ceviz eklenip ılımaya bırakılır.
- hamur için bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.
- ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde açılır.iç malzemeden konup kapatılır. yada kızımın yaptığı gibi büzülür.
- 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
- soğuduktan sonra pudra şekeri ekilerek servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
3 yorum:
canım eline sağlık
aşağıdaki buluşma resimlerine baktıkça içim gitti. inşallah ben istanbula geldiğim dede böyle bir toplantı düzenleriz... nice güzel günlere canım..
sevgiler
canım çok sağol katılımından dolayı beni yanlız bırakmadığın içinde .iki hafta boyunca etkinlik bende tekrar katılmanı çok isterim sevgiler arkadaşım tarifin yayında .adresini bulmak zor oldu biraz linkini bırakmamışsın ama sonunda buldum sevgiler canım
harika olmuş alkımcım ellerine saglık
bu arda balım kız 24 çeşit nasıl yetiştircen valla yaklın olsak gelirdim yardıma allah kolaylıklar versin..
Yorum Gönder