malzemeler:
- 1 su bardağı deniz kabugu makarna
- yarım demet yeşil soğan
- bir avuç dereotu
- 5-6 tane kornişon turşu
- 1-2 tane dilimlenmiş sosis
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2-3 kaşık mayonez
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- tuz
yapışılı:
- makarna bol tuzlu ve yağlı suda haşlanır.
- süzülüp soğumaya bırakılır.
- soğanın yeşil kısımları,dereotu,turşu ve sosis küçük küçük doğranır.
- soğuyan makarnaya doğranan malzemeler ve bezelyeeklenip karıştırılır.
- sos için mayonez,yoğurt ve satımsak iyice çırpılır. tuzla tadlandırılıp servisten hemen önce makarnalı karışıma eklenip servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder