malzemeler:
- 4 yufka
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- patatesli harç
- 1 yumurta sarısı
- çörek otu (ben koymadım)
yapılışı:
- yağ süt,yumurta çırpılır.
- yufka yayılır.yarısına kadar sıvı harç sürülür.
- diğer yarısını yufkanın üstüne (dörtte üçünü kaplayacak şekilde) katlanır.
- yine sıvıharç sürülür.
- patatesli harç yayılır.
- yanları içe kıvrılıp rulo şeklinde sarılır.
- ortadan ikiye kesilip tepsiye dizilir.
- kalan sıvı harçın içine yumurta sarısı eklenerek üstlerine sürülür.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
patatesli harç:
- 7-8 patates
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- tuz,karabiber
- 1 çay bardağı süt
yapılışı:
- patatesler soyulup doğranır ve tencereye konup haşlanır.
- süzülüp ezilir.
- sıvıyağda yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur.ezilmiş patates eklenip kavrulur.
- tuz ve karabiberle tadlandırıldıktan sonra süt eklenip sütü çekene karıştırılır.
- şimdiden afiyet olsun
1 yorum:
kol böregi hemide patatesli hımm çok severim sabah sabah canım cekti şimdi ç.ayımın yanında olsaydı hiç fena olmaz dı
:))
Yorum Gönder