4 Ekim 2009 Pazar

LAZANYA

benim en sevdiğim makarna hem kıymalı sos,hem beşamel sos hemde kaşar yemede yanında yat vallahi.
ben bu sefer BARİLLANIN lazanyasını denedim hep lazanyayı haşlayarak yaptığım için haşlamadan yapma konusunda kararsızlıklarım olsada iyiki denemişim diyorum yeniliklere açık olmak gerek değil mi......
malzemeler:
  • 1 kutu barilla lazanya
  • yarım kilo kıyma
  • 2 soğan
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 2 çay bardağı kaynar su
  • tuz,karabiber kırmızıbiber

beşemal sos:

  • 4 kaşık tereyağ
  • 4 kaşık un (tepeleme)
  • 1 litre süt
  • tuz
  • 2 su bardağı kaşar

yapılışı:

  • önce kıymalı sosu hazırlayalım. sıvıyağa yemeklik doğranan soğan eklenip kavrulur.
  • kıyma eklenip suyunu salıp çekmesi beklenir. salça ve baharatlar eklenip sıcak su konur ve suyu çekene kadar pişirilir.
  • beşemel sos için yağ eritilip un konur ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • süt eklenip normaldan daha sıvı bir beşamel sos hazırlanır.
  • kare borcam alınıp altına biraz beşamel sos sürülüp lazanyalar bir sıra dizilir. kıymalı harç üzerine beşamel sos üzerine kaşar konur.
  • ikinci sıra lazanya dizilip kıyma sosu,beşamel sos ve kaşar konur.
  • en üste lazanya beşamel sos ve kaşar konup 180 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE