ben bu sefer BARİLLANIN lazanyasını denedim hep lazanyayı haşlayarak yaptığım için haşlamadan yapma konusunda kararsızlıklarım olsada iyiki denemişim diyorum yeniliklere açık olmak gerek değil mi......
malzemeler:
- 1 kutu barilla lazanya
- yarım kilo kıyma
- 2 soğan
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı salça
- 2 çay bardağı kaynar su
- tuz,karabiber kırmızıbiber
beşemal sos:
- 4 kaşık tereyağ
- 4 kaşık un (tepeleme)
- 1 litre süt
- tuz
- 2 su bardağı kaşar
yapılışı:
- önce kıymalı sosu hazırlayalım. sıvıyağa yemeklik doğranan soğan eklenip kavrulur.
- kıyma eklenip suyunu salıp çekmesi beklenir. salça ve baharatlar eklenip sıcak su konur ve suyu çekene kadar pişirilir.
- beşemel sos için yağ eritilip un konur ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- süt eklenip normaldan daha sıvı bir beşamel sos hazırlanır.
- kare borcam alınıp altına biraz beşamel sos sürülüp lazanyalar bir sıra dizilir. kıymalı harç üzerine beşamel sos üzerine kaşar konur.
- ikinci sıra lazanya dizilip kıyma sosu,beşamel sos ve kaşar konur.
- en üste lazanya beşamel sos ve kaşar konup 180 derecede pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder