4 Ekim 2009 Pazar

EYPİ KURABİYESİ


siz siz olun kalabalık bir misafir grubuna ilkkez bir tarif denemeyin. tarifin orjinali lezzet dergisinin eski bir sayısına ait.orada tariften 25 tane çıkacağı yazıyor.bu tarifteki amaç şeftali kurabiye yapmak..benimde 25 tane kurabiyem oldu ama gel görki tek parça olarak..

ikili olarak sayınca sayı bir anda 13 iniverdi.

o zaman hemen düşünmeye başladım ne yapabilirim diye.. insan çaresiz kalınca neler geliyor aklına sormayın.bende kurabiyelerin içlerini oydum çıkan parçaları fındık kreması ile karıştırıp kurabiyeleri tekrar doldurdum kendim yaptım diye demiyorum ama MUHTEŞEM OLDU VALLAHİ...
malzemeler:
  • 125 gr teremyağ
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • limon kabugu rendesi
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • un

üstü için:

  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı yeşil gıda boyası
  • şamfıstığı

yapılışı:

  • tereyağ,şeker ve yumurta iyice karıştırılır.
  • limon kabugu,vanilya,kabartma tozu ,un eklenip hamur haline getirilir.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • iyce soğutulur.
  • kurabiyelerin içleri oyulur. çıkan parçalar 4-5 kaşık fındık kreması ile karıştılıp takrar kurabiyelerin içlerine konur.
  • suyun içine gıda boyası ekleir.
  • kurabiyeler önce yeşil suya sonra şekere batırılır tabağa konur üzerine bol şamfıstığı dökülür.
  • ben iki tanesinide fındık kreması ile yapıştırıp aslında olması gibi yaptım ama laf aramızda dolgu kurabiye pardon eypi kurabiye (kızımın isminin kısaltması) çoook daha lezzetli oldu .
  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

canım benim insan dediğin gibi çaresiz kalınca anında fikirler üretiyor sende bu konuda cok ustasın canım benim ellerine saglık eminim muhteşem olmuştur
canımsın bir gun inan sırf kurabiyelerini tatmak için gelecegim sana haberin olsun :))

ISLAK KURABİYE