4 Ekim 2009 Pazar

BİTTER GANAŞLI KEDİDİLİ PASTASI

Benim canım arkadaşlarım çikolata delidi olduğu için ben pek sevmesemde menüde çikolatalı en az birşey olmalıydı olduda sadece bir tane::.
malzemeler:
  • 200 gr kedidili
  • 400 gr krema
  • 400 gr bitter çikolata
  • 2 paket şamfıstığı ezmesi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • hindistan cevizi

yapılışı:

  • krema (2 kutu tikveşli krema) tencereye konup ısıtılır.(kesinlikle kaynatmayın)
  • altı kapatılıp çikolata parçaları içine konup eritilir.buzdolabında biraz dinlendirilir.
  • 1 su bardağı sütle bir paket kremşanti çırpılıp ganaşla karıştılır.
  • dikdörtgen borcama bir sıra süte batırılmış kedi dili dizilip üzerine ganaşlı karışım dökülür.
  • birsıra daha kedi dili dizilip ganaşlı karışım döküldükten sonra şamfıstığı ezmesi parçalara ayrılıp serpiştirilir.üzerine tekrar sütlü kedidili konup sosun geri kalanı üzerine dökülür.
  • hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

2 yorum:

birdilimdus dedi ki...

Oldukça pratik ve lezzetli bir pasta olmuş ellerine sağlık :)))

Sevgiler,
Evren

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

hımm tam benlik çikolatalı offf hemde bitter canım benim ellerine saglık tadını çok merak ettim yapmam gerek :)))

ISLAK KURABİYE