17 Ekim 2009 Cumartesi

İNCİ TANELİ BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU PASTA


Bu sofra yine neden karşımızda demeyin lütfen.. özene bezene yaptığım pastamın fotarafını çekmeyi unutunca onu bulduğum tek yer olan bu resmi tekrar karşınıza çıkardım kusura bakmayın canlarım..

pasta sol tarafta kurabiye ve makarna salatası arasında duruyor bilginize efendim!!!


malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 2 yemek kaşığı kaynar su
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

ara krema:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 2 yumurta sarısı

üstü için:

  • dr oetker beyaz çikolata sosu
  • 2,5 bardak süt
  • şamfıstığı
  • inci taneleri

yapılışı:

  • şeker ve yumurta 10 dakika çırpılır.
  • diğer malzemeler eklenip kalıba dökülür.
  • 160 derecede pişirilir.
  • soğuyan kek ikiye bölünür.
  • tüm malzemeler süte eklenip çırpılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • iyice soğutulur.
  • ikiye bölünen kekin bir katına tüm muhallebi konur.muz dilimleri dizilir.diğer kat üstüne konur.
  • hazırlanan beyaz çikolata sosu pastanın üzerine dökülür.
  • şamfıstığı ve inci taneleri ile süslenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ESKİLERDEN POTPORİLER...