malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka
- 250 gr kıyma
- 1 soğan
- 4 kaşık sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta
- tuz,karabiber
yapılışı:
- 1 yemek kaşığı tava konup yemeklik doğranan soğan hafifce kavrulur.
- kıyma eklenip kıymanın iyice kavrulması sağlanır.tuz,biber eklenerek tadlandırılır.
- soğumaya bırakılır.soğuyunca yumurtanın akı eklenip karıştırılır.
- 1 su bardağı suyun içine 3kaşık sıvıyağ eklenip iyice çırpılır.
- 1 tane baklava hamuru yayılıp yağlı su sürülür.2.yufka üzerine konur hafifce yağlı sudan sürülür.
- kıymalı harç yayılır.kenarlardan hafifce kıvrılıp rulo yapılır.4 parmak kalınlığında kesilip tepsiye dizilir.
- üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun.
4 yorum:
Çok iyi duruyor tebriklerrr...
Cajnım eminim lezzetlidir ellerine sağlık...
enfes görünüyor canim ellerine saglik sevgiler
Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun...
Merhaba,
25 KASIM-10 ARALIK tarihleri arasında çikolata severleri etkinliğime davet ediyorum. Bildiğiniz tüm çikolatalı lezzetleri sayfamda paylaşırsanız çok sevinirim. Yine hep birlikte çikolatayla ilgili güzel bir arşiv oluşturalım. Kek, kurabiye, pasta, puding vs... aklınıza ne gelirse yapıp en geç 10 ARALIK tarihine kadar mutfaktayim10@hotmail.com adresime isim, blog ismi, katıldığınız şehir ve bir adet sayfanıza eklemiş olduğunuz resimle birlikte katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tarifinizi yayınladıktan sonra mail adresime bilgi verirseniz sizi ziyaret edip tarifinize ait fotoğrafı alıp yayınlayacağım. Katılımınız için şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Özlem Avcı.
Yorum Gönder